“Сътрудничеството между страните е решаващо за справедлив въглероден преход. Това

...
 
“Сътрудничеството между страните е решаващо за справедлив въглероден преход. Това
Коментари Харесай

Румен Радев: Сътрудничеството между страните е решаващо за справедлив въглероден преход

 

“Сътрудничеството сред страните е решаващо за обективен въглероден преход. ” Това сподели президентът Румен Радев в Дубай на годишната световна Конференция на Организация на обединените нации по изменение на климата.

Устойчивите климатични решения изискват тясно съдействие сред страните, обмяна на опит, трансфер на познания и технологии и взаимни дейности. Това съобщи президентът Румен Радев по време на откриването на националния павилион на България в границите на Конференцията на страните по рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменение на климата.

Сътрудничеството сред страните е решаващо за обективен въглероден преход

Държавният глава управлява българската делегация на международния конгрес, а България за първи път разполага със собствен павилион на събитието, което тази година се организира от 1 до 12 декември в Дубай, Обединени арабски емирства.

В българския павилион представители на институциите, бизнеса, неправителствения бранш и науката показват достижения в декарбонизацията, както и активността и упоритостите си в областта на технологиите и новаторските екологични производства.

Възможността за ускорение на работата по стратегическите планове, които свързват България и Гърция, разиска през днешния ден президентът Румен Радев с министър-председателя Кириакос Мицотакис.

Румен Радев и Кириакос Мицотакис подчертаха смисъла на стратегическото партньорство сред България и Гърция за нашия район, както и на общите планове в региона на енергийната и транспортна съгласуваност и в региона на околната среда.

Кириакос Мицотакис съобщи по време на срещата, че при започване на идната година следва да бъде приключен и терминалът за полутечен газ край Александруполис, в който България е съсобственик с 20% от капитала, а президентът Радев удостовери интереса на страната ни да взе участие в ръководството на пристанищата на Кавала и Александруполис.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР